STAY WITH US

İzmarit Avı Teknikleri.

İzmarit Nasıl Tutulur ?

İzmarit balığı tutmasından zevk aldığım bir balık türüdür. Denizlerimizin taşlık kıyı bölgelerinde bolca görülen  bu balık türü daha çok yaz aylarında bolca avlanır. Çok fazla derin olmayan kıyı bölgelerinde sıkça rastlayabilirsiniz, iri izmaritlerin olta ile tutulması ayrı bir zevktir. Klasik dip takımlarıyla tutulan izmarit balıkları  yumurtlama dönemlerinde daha keyifli avlar verebilir.İstanbul da mendirek diplerinde, kayalık olan sahillerde dip oltası ile doğru yem ve iğne seçimi ile çok keyifli avlar yapabilirsiniz.




İzmarit Takımı.

İzmarit için aslında özel bir takım hazırlamaya gerek yoktur doğru iğne ve taze yem size keyifli bir av yapmanıza yardımcı olacaktır. Genelde kullanılan klasik 4 köstekli dip takımıdır. Köstek araları  en az 1 karış olmalıdır. Köstek boyları 1.5 karış olmadır. İğne seçimi ise 5-6 numara siyah çapraz olmalıdır markanın inanın pek önemi yok iş tamamen sizin el becerinizde tabi ki bilgi ve tecrübe ile.
Avlanacağınız bölgenin akıntı durumuna göre kurşun seçimi yapmalısınız ama ben o şekilde yapmıyorum :) akıntın olduğu yerlerde herkes 100 125 gr kullanırken ben 75 gr kullanıp çok başarılı avlar yapabiliyorum bununda açıklaması şu şekilde ; Köstekler 1.5 karış uzunluğunda olduğu için ve akıntının olduğunu varsayarak gözünüzün önünde canlandırın 75 gr kurşun akıntıda çok fazla direnç gösteremiyeceği için dibe çökene kadar yüzecektir hatta dibe çöktünde tam anlamıyla batmayacaktır bu iğnenin ucunda ki yemin cazibesini arttırıp balığın dikkatini fazlasıyla çekecektir. Çoğu zaman oltamı atar atmaz daha boşluğunu almadan 2 şer 3 er tane balık çektiğimi bilirim :) umarım mantığı anlatabilmişimdir. (Yanınızda Muhakkak Tripot Bulundurun)
İzmarit balığı hırçın bir balık olmakla beraber yeme aniden sert vuruş yaparak bir anda saldırıp aynı hızda dibe veya geriye doğru kaçar. Bu sebepten dolayı oltanızın ucunu daima kontrol edip vuruş aldıktan sonra tasmalamayı güzel yapıp boşluk vermeden sarmalısınız. Tasmalama yaptıktan sonra kaldırıp bakmayın eğer doğru zamanlama yaptıysanız balık oltanızın ucunda olacaktır :) En ufak bir boşlukta iğneden kurtulabilen bir balıktır izmarit. Takım için resim aşağıdadır resimde 3 köstekli görünüyor 4 lüsünü bulamadım çizim içinde vaktim olmadığı için kusura bakmayın.





İzmarit Hangi Yemle Tutulur

İzmarit balığının hayır diyemeyeceği yemler kısıtlıdır aslında. Mideye başta olmak üzere karides ve kaya kurdu en çok av veren yemler dir. Yemlerin taze olmasına dikkat edin yoksa hüsran yaşayabilirsiniz. Midye yi iğneye geçirmek biraz uğraş ister ama inanın avcılığı konusunda çekiğiniz zahmete değecektir. Mideyeleri liman içlerinde yosunların içinden rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Kaya kurdu da kayalık bölgelerde sığ bölgelerde kayaların hafif altlarına doğru kaya üzerinde ki yosunların içinden bir spatula yardımıyla kazıyıp alabilirsiniz. Karidesler için en iyisi bir balıkçıya gidin :D Daha fazla yazıp sizin kafanızı karıştırmak istemiyorum bu bilgiler size fazlasıyla yetecektir.


Şimdiden herkese bol bereketli avlar hepinize rast gele.



İzmarit Avı Teknikleri. İzmarit Avı Teknikleri. Reviewed by LRFavi on Perşembe, Temmuz 23, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.