STAY WITH US

Sazan Avı Teknikleri

Tatlı sularda yaşayan sazan, hareketli ve dikkatli bir balıktır. Sazan avı teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak, sazan balığını kolayca avlanmanızı sağlar. Sazan avı sırasında seçilen yem, olta takımı, yer seçimi, derinlik, mesafe gibi birçok hususa dikkat etmek gerekir. Basit gibi görünen sazan avı, aslında zahmet isteyen av tekniklerine sahiptir.


Ağustos ayı sonları, sazan avının en verimli olduğu dönemlerdir. Büyük boy sazanları avlamak için ise; eylül ve ekim aylarını tercih etmelisiniz. Sazan balığı avı sırasında her tür yem kullanılabilir. Aynalı sazanlar için durum farklıdır. Sadece kokulu yemlere gelirler. Büyük bir sazan avı içinse, canlı yem ve katil yem kullanılabilir. Yarımada, göl, ince nehir ve koy gibi yerlerde sazan avı daha az zahmetlidir. Balık avı yasağı kalkınca, ilk başlarda sazanlar suyun derinliklerinde olur ve atılan yemleri yosun ve sazlık gibi otların arasına çeker. 6 ile 15 metre arası bir derinliğe olta atarsanız, sazan balığına daha rahat ulaşırsınız. Balığın kütlesine göre dipten çekmekte zor anlar yaşayabilirsiniz. O nedenle olta takımı olarak; 3.20 m teleskopik kamış, 1:3 turlu makara, 2-6 No. İğne, 0.35 mm ana misina ve hareketli iskandil av sırasında yeterli olacaktır. Eğer yakın mesafeden oltayı atacaksanız, iskandil kullanmanıza gerek kalmaz. Sazan avı için en verimli ve ideal saat, yaz mevsiminde 6:00 ve 11:00 aralığı olur. Yarım saatte bir yemi tazelemeniz gerekir. 
Sazan Avı Teknikleri Sazan Avı Teknikleri Reviewed by LRFavi on Çarşamba, Aralık 10, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.